Μερική καραντίνα στο δήμο Ερμιονίδας-Σε καραντίνα δύο χωριά στο δήμο Μύκης Ξάνθης (live)

Μερική καραντίνα στο δήμο Ερμιονίδας-Σε καραντίνα δύο χωριά στο δήμο Μύκης Ξάνθης (live)

«Δεν θα θέλαμε να ανακάμψει η πανδημία στη χώρα μας μετά από μια τόσο επιτυχημένη πορεία», τόνισε χθες κατά την επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της επιδημιολογικής επιτήρησης για την έγκαιρη αντιμετώπιση μιας τυχόν επιδημικής έξαρσης, όπως αυτής στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό σε 156 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα και πλέον ανέρχονται σε 2.401. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 121, 59 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 46 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Σε μερική καραντίνα τέθηκε ο δήμος Ερμιονίδας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι. Για τις επόμενες 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για ψώνια σε καταστήματα τροφίμων και για μετάβαση σε γιατρό, κατόπιν επικοινωνίας. Οι Αρχές διενεργούν τεστ σε κατοίκους της περιοχής. Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν 125 πολίτες, όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για κορονοϊό. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα διασφαλίσει την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά που διαμένουν στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού.

Σε 14ήμερη καραντίνα τέθηκαν και τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, μετά την ανίχνευση πολλαπλών θετικών και ύποπτων κρουσμάτων.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση