Σήμερα τα αποτελέσματα για πρόσφυγες και εργαζομένους σε δομή στο Κρανίδι (live)

Σήμερα τα αποτελέσματα για πρόσφυγες και εργαζομένους σε δομή στο Κρανίδι (live)

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη φάση που αφορά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό που επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα. Έχει περιοριστεί σημαντικά η διασπορά του κορονοϊού, αλλά η μαγική λέξη την επόμενη μέρα θα είναι η λέξη απόσταση, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας, όπως και στην ΕΕ, αλλά η όποια κίνηση, θα γίνει βήμα – βήμα, όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που επέβαλαν τα μέτρα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων και στους 470 πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπως και στους εργαζόμενους σ’ αυτό, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά το θετικό τεστ σε 28χρονη έγκυο, από την Σομαλία. Η δομή έχει τεθεί σε αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα αρνητικά ήταν τα τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, σε όλα τα βρέφη σε πτέρυγα του κέντρου «Μητέρα», μετά το θετικό κρούσμα σε μία βρεφο-νηπιοκόμο. Τεστ θα επαναληφθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
Το κρούσμα ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.225, 61 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 44 άτομα πήραν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 117.

infographics: Πάνος Κωνσταντόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση