Η Samsung θα αναπτύξει αισθητήρα 600 Megapixel

Samsung Galaxy S20 Cameras

Οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξελίξουν τα smartphone τους και τις τεχνολογίες που αυτά ενσωματώνουν, ενώ ταυτόχρονα με το πέρας των χρόνων τα κινητά τηλέφωνα έχουν πάρει στοιχεία από επαγγελματικές κάμερες και μπορούν πλέον να λειτουργήσουν για τέτοιους σκοπούς. Η Samsung σε συνεργασία με την Xiaomi κυκλοφόρησε πέρυσι τον ISOCELL Bright HMX, έναν αισθητήρα των 108MP ο οποίος έχει εξοπλίσει ορισμένα smartphone της Xiaomi όπως το Mi 10 Pro, ενώ μία custom έκδοση του εξόπλισε το S20 Ultra.

Στην επίσημη ιστοσελίδα ο Yongin Park, Head of Sensor Business Team της Samsung, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θέλει να αναπτύξει στο μέλλον αισθητήρα των 600MP ο οποίος θα προσφέρει περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Σύμφωνα με τον Park, η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού είναι περίπου 500MP και ο στόχος της ομάδας είναι να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο αισθητήρας των 108MP χρησιμοποιεί pixel binning και οι τελικές φωτογραφίες είναι των 12 ή 27MP ανάλογα με το mode. Προς το παρόν η ανάπτυξη ενός τέτοιου αισθητήρα δεν έχει ξεκινήσει και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα βρεθεί στα smartphone.

Πηγή

Η Samsung θα αναπτύξει αισθητήρα 600 MegapixelTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης