Ελλάδα κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα-2.245 τα επιβεβαιωμένα-116 θάνατοι (live)

Ελλάδα κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα-2.245 τα επιβεβαιωμένα-116 θάνατοι (live)

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2245.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 61 άνθρωποι, ενώ 116 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι «έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά. Είναι σε επίπεδο Ρ-0 με Ρ-0,6 και κάτω».

infographics: Πάνος Κωνσταντόπουλος

Παρακολουθείστε απευθείας από την ΕΡΤ1 όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Ο κ. Τσίοδρας, τόνισε ότι «μελέτες αντισωμάτων από τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν προκαταρκτικά αποτελέσματα το Σαββατοκύριακο, δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από όσους έχουν ανακοινωθεί σε κάποιες χώρες».

Επίσης σημείωσε ότι «επιβεβαιώνεται η υπεροχή του ιού στους άντρες και πρόσθεσε ότι καταγράφηκαν θρομβώσεις σε πολλούς ασθενείς».

Ο κ. Τσιόδρας εξήρε την ανάγκη βελτίωσης της διατροφής μας.

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς οι παραβάτες ήταν λίγοι αλλά επανέλαβε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου καθώς όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

«Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και τις 27 Απριλίου. Υπομονή μέχρι να κερδίσουμε τη μάχη οριστικά» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου, τις καθημερινές 14.00-22.00 και το ΣΚ 10.00-22.00.

Για το κρούσμα στο Κρανίδι επεσήμανε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να αποφασίσουμε μέτρα».

Σχετικά με τις προσπάθειες επαναπατρισμού ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «τις τελευταίες 4 μέρες έφτασαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις.Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων βρέθηκαν 3 θετικά κρούσματα».

«Το πρόγραμμα κινητών μονάδων είναι ευρωπαϊκό, οι πρώτες μονάδες αναμένονται στους δρόμους τις επόμενες ημέρες» επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σχετική είδηση: Covid19: Τρεις άνθρωποι κατέληξαν σήμερα-Θετικές στον κορονοϊό έγκυος σε δομή στο Κρανίδι και βρεφοκόμος του κέντρου «Η Μητέρα» (live+video)

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση