PlayStation 5: Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων;

PlayStation 5 logo

Με το PlayStation 4 να έχει πουλήσει πάνω από 7.5 εκατομμύρια τεμάχια τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, αναμενόμενο είναι για τη Sony να προετοιμαστεί για αντίστοιχες πωλήσεις και για το PlayStation 5. Κάτι τέτοιο όμως, μάλλον δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Η Sony φαίνεται να ετοιμάζει 5 με 6 εκατομμύρια τεμάχια για διάθεση στις αγορές έως και τον Μάρτιο του 2021. Ο λόγος φαίνεται πως δεν είναι η πανδημία, αλλά το κόστος παραγωγής της κονσόλας.

Ήδη έχουν γίνει γνωστά κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του PlayStation 5. Στην καρδιά της κονσόλας θα υπάρχει ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής AMD Zen 2 και RDNA 2 κάρτα γραφικών που φτάνει έως τα 10.3 TFLOPS. Επίσης, ο χώρος αποθήκευσης δε θα είναι ο συμβατικού τύπου SSD που γνωρίζουμε, αλλά ένας custom για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς.

PlayStation 5 controller

Αν και έχουμε δει στο παρελθόν τις κονσόλες να πωλούνται στο κόστος ή σε τιμή ακόμα χαμηλότερη τιμή από τις εταιρείες, με βάση τα χαρακτηριστικά, φαίνεται αδύνατο η κονσόλα να κυκλοφορήσει στην τιμή του προκατόχου της, δηλαδή στα 400 Ευρώ. Οι developers εκτιμούν πως η τιμή της θα κυμανθεί στα 500 με 550 Ευρώ.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Sony αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής, καθώς τα αρχικά σχέδια είχαν προβλήματα υπερθέρμανσης, Μένει να δούμε πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει, κάτι που θα μάθουμε προς το τέλος του έτους.

Πηγή

PlayStation 5: Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης