iPhone SE vs iPhone 8: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone SE vs iPhone 8

Η Apple εχθές ανακοίνωσε επίσημα το iPhone SE (2020) ένα smartphone το οποίο έρχεται στην mid-range κατηγορία ώστε ο Αμερικανικός κολοσσός να αυξήσει τις πωλήσεις του. Το νέο budget iPhone μοιάζει αρκετά με το iPhone 8 καθώς έχει μία κάμερα, παρόμοια bezel ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν ορισμένες διαφορές.

Οθόνη

Τόσο το iPhone SE (2020) όσο και το iPhone 8 έχουν οθόνη των 4.7 ιντσών, panel τύπου Retina IPS LCD, ανάλυση 1334 x 750 pixels και μέγιστη φωτεινότητα τα 625 nits. Επιπλέον, παρόμοιος είναι και ο σχεδιασμός του front panel με τα bezel και το Touch ID να δίνει το παρών.

Χαρακτηριστικά

Το νέο iPhone ενσωματώνει τον A13 Bionic, 3GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο από 64GB έως 256GB. Το iPhone 8 από την άλλη ενσωματώνει A11 Bionic, μνήμη RAM στα 2GB και αποθηκευτικό χώρο 64 ή 256GB.

Κάμερα

Στον τομέα της κάμερας δεν υπάρχουν διαφορές. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν κάμερα των 12MP με f/1.8, φακό wide και ταυτόχρονα έχουν Optical Image Stabilization (OIS) για την σταθεροποίηση σε φωτογραφία και βίντεο. Η κάμερα στο front panel είναι επίσης ίδια και ανέρχεται στα 7MP έχει f/2.2 και υποστηρίζει HDR χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μπαταρία

Η μπαταρία των δύο smartphone είναι επίσης ίδια και έχει χωρητικότητα 1.821mAh αντί όμως για fast charge 15W που έχει το iPhone 8 υποστηρίζει fast charge 18W.

iPhone SE vs iPhone 8: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικάTechblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης