Δήμος Αθηναίων και Εκκλησία διέθεσαν 19.000 «δέματα αγάπης» σε οικογένειες-απόρους

Δήμος Αθηναίων και Εκκλησία διέθεσαν 19.000 «δέματα αγάπης»  σε οικογένειες-απόρους

Δεκαεννέα χιλιάδες δέματα με φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης διατέθηκαν σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και απόρους . Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Εκκλησία.

Στο χώρο, όπου γίνεται η ταξινόμηση των δεμάτων στο Βοτανικό, βρέθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης . Από τα 19 χιλιάδες δέματα, τα 17 διατέθηκαν από το δήμο Αθηναίων σε οικογένειες και απόρους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τα 2 χιλιάδες που περιείχαν αρνί, κρασί, τσουρέκι και μακαρόνια διατέθηκαν σε οικογένειες και απόρους που έχουν υποδείξει οι ενορίες. Όλα τα δέματα παραδόθηκαν στο σπίτι κάθε οικογένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που ξεναγήθηκε στο χώρο από το δήμαρχο Αθηναίων, τόνισε πόσο σημαντική είναι η ομαδική δουλειά, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την προσπάθεια και επεσήμανε πως «Ενωμένοι εκκλησία και δήμος θα βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο, πέρα από χρώμα και θρησκεία». Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως «είναι ένα ιδιαίτερο Πάσχα, μπορεί να βρισκόμαστε μακριά αλλά αισθανόμαστε κοντά. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την εκκλησία». «Δεν θέλουμε κανένας να μείνει μόνος του. Θέλουμε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση