Εντατικοί έλεγχοι το Πάσχα-Στο τέλος Απριλίου οι αποφάσεις για άρση μέτρων (video)

Εντατικοί έλεγχοι το Πάσχα-Στο τέλος Απριλίου οι αποφάσεις για άρση μέτρων (video)

Το σχέδιο για «Πάσχα στο Σπίτι» χωρίς μεγάλα τραπέζια και συγγενείς επανέλαβε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος στο βραδυνό δελτίο της ΕΡΤ τόνισε ότι μελετώνται όλα τα σενάρια ως προς την αυστηροποίηση των μέτρων αλλά και ως και προς τη σταδιακή χαλάρωση. «‘Ολα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά όλων μας», ανέφερε σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να ακούσουμε τους ειδικούς».

Πριν από τις 27 Απριλίου, οι πολίτες θα γνωρίζουν ποιοι είναι οι άξονες του σχεδίου της χαλάρωσης των παρεμβάσεων. Μέχρι τότε, πάντως, κλειστά παραμένουν:

-Εμπορικά κέντρα.

-Εστιατόρια, καφέ, μπαρ.

-Επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

-Κινηματογράφοι, θέατρα.

-Αρχαιολογικοί χώροι.

-Αθλητικές εγκαταστάσεις.

-Τουριστικά καταλύματα.

Στο μέτωπο της Παιδείας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου, όταν και θα ληφθούν νέες αποφάσεις για το πότε και πώς φτάσουμε στο άνοιγμά τους. Όσον αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στόχος παραμένει να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό πιο κοντά στο χρόνο που διεξάγονται κάθε έτος.

«Μέχρι τις 27 Απριλίου και, μάλιστα, όσο πιο κοντά στις 27 Απριλίου, θα έχετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση είτε στον κλάδο της οικονομίας, είτε στον κλάδο της κοινωνικής δραστηριότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Μέχρι τις 15 Μαΐου, στο μεταξύ, παρατάθηκε η αναστολή πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία.

Οδηγός στις αποφάσεις που θα ληφθούν για την άρση των μέτρων είναι η εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την επαναλειτουργία της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, ορόσημο θα αποτελέσει το κρίσιμο 48ωρο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα. Ο κ. Πέτσας δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση