Ξεκίνησαν οι αγορές για το πασχαλινό τραπέζι-Αυστηροί έλεγχοι (video)

Ξεκίνησαν οι αγορές για το πασχαλινό τραπέζι-Αυστηροί έλεγχοι (video)

Μεγάλη Τρίτη σήμερα κι η αγορά της Βαρβακείου αρχίζει σιγά-σιγά να «ζεσταίνεται». Η εικόνα δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όμως οι κρεοπώλες ευελπιστούν πως ο κόσμος θα επιλέξει την κεντρική αγορά τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει του Πάσχα. Κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησαν ελέγχους στην κεντρική αγορά του Ρέντη, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Οι τιμές στο αρνάκι και στο κατσικάκι ξεκινούν από 5 και φτάνουν έως 7 ευρώ το κιλό.

«Θα κατέβει κι ο κόσμος και σ`εμάς, δεν μπορεί να μην κατέβει, γιατί την ποιότητα της Βαρβακείου δεν πρόκειται να τη βρει πουθενά αλλά ούτε και τις τιμές» τονίζει ο πρόεδρος κεντρικής αγοράς Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης.

Παραδόσεις στο σπίτι αναλαμβάνουν φέτος οι κρεοπώλες της Βαρβακείου προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν τα συνοικιακά κρεοπωλεία για να κάνουν τις αγορές τους για το γιορτινό τραπέζι.

Στο κρεοπωλείο της γειτονιάς ο καταναλωτής θα βρει τα αμνοερίφια λίγο ακριβότερα με την τιμή να ξεκινά από τα 8,5 ευρώ το κιλό.

Στην Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στην Λάρισα τα κρεοπωλεία καταγράφουν μια πτώση στην αγοραστική κίνηση της τάξεως του 30% σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Τα καταστήματα τροφίμων τη Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι το Μεγάλο Σάββατο στις 8 το βράδυ.

Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά .

Οι έλεγχοι οι οποίοι πραγματοποιούνται από στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Αγροτικής Οικονομίας κτηνιατρικής και Αλιείας, και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια. Μάλιστα έχει δοθεί η κατεύθυνση οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις που έχουν υπάρξει σε περιόδους αιχμής (π.χ. Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα).

O Γ. Πατούλης με αφορμή τους σχετικούς ελέγχους επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να πατάξει οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας στην αγορά, καθώς προτεραιότητά της είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η εξάλειψη του παραεμπορίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Δήμητρα Σέκη

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση