Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη-12 επιβεβαιωμένα κρούσματα (live)

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη-12 επιβεβαιωμένα κρούσματα (live)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας, στη Νέα Μάκρη. Χθες, μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επιτόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκια ειδικών που έλαβαν δείγματα προς εξέταση από 122 άτομα συνολικά εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας. Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 12 βρέθηκαν θετικά.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα, συνολικά είναι πλέον 2.114. Έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 98. Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι 76 ασθενείς, ενώ 15 πήραν εξιτήριο.

infographics: Πάνος Κωνσταντόπουλος

Τουλάχιστον 30 είναι τα κρούσματα στον συνοικισμό των Ρομά, στη Λάρισα, που βρίσκεται για τέταρτη μέρα σε καραντίνα, ενώ οι διαγνωστικοί έλεγχοι συνεχίζονται. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης πειθαρχούν στα μέτρα, ενώ οι θετικοί στον κορονοϊό δέχθηκαν να μεταφερθούν στη δομή υποδοχής κρουσμάτων του covid19 στη Νίκαια. Υπό αυστηρή επιτήρηση βρίσκονται και οι άλλοι οικισμοί των Ρομά στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τρία βρέφη νοσηλεύονται, το ένα είναι 1,5 μηνών από το χωριό Δροσερό της Ξάνθης, όπου διαμένουν Ρομά, το οποίο είχε υποκείμενα νοσήματα και βρίσκεται διασωληνωμένο, και άλλα δύο 3,5 μηνών το ένα και 9 μηνών το άλλο με ελαφριά συμπτώματα. Συγγενείς του παιδιού από την Ξάνθη έχουν υποβληθεί σε δειγματοληπτικές εξετάσεις και αν διαπιστωθεί εάν είναι φορείς του ιού, ο οικισμός θα τεθεί σε καραντίνα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς που μετέβη στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων τις επόμενες εβδομάδες , αντιθέτως σκληραίνουν οι απαγορεύσεις εκεί όπου παρατηρείται παραβατικότητα και μάλιστα εν όψει του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τους τόπου καταγωγής τους.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Λία Χριστάρα

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση