Παπάς καλεί τους πιστούς για μύρωμα μέσω Face Book στη Σπάρτη

Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τον χαρακτηρισμό που ο περισσότερος κόσμος αυθόρμητα απέδωσε στον ιερέα που κοινωνούσε στο Κουκάκι, παρά την απαγόρευση. Φαίνεται δεν είναι ο μόνος.

Πληροφορούμαστε ότι ιερέας σε ημιορεινό κεφαλοχώρι του Δήμου Σπάρτης καλεί -ντόπιους και ξενοχωρίτες φίλους του-  κρυφά μέσω Face book (να έχουμε δηλαδή και τον νου μας για την Αστυνομία) να πάνε στην εκκλησία για να τους μυρώσει τη Μεγάλη Τετάρτη. Ταυτόχρονα ειδοποιεί -πάλι μέσω F.B- ότι θα βρίσκεται στο νεκροταφείο του χωριού τη Μεγάλη Παρασκευή για τις εθιμικές δεήσεις προς τους αποδημήσαντες.

Επειδή παρόμοιες παλλικαριές συνήθως γίνονται από το απυρόβλητο (ο παπάς στο Κουκάκι εξαφανίστηκε πιθανότατα για να αποφύγει το αυτόφωρο) καλό είναι έγκαιρα ο Δεσπότης Σπάρτης και Μονεμβασιάς  να παρέμβει με δραστικό τρόπο για να μαζέψει τους Ζηλωτές.

Όχι μόνο για να συνετίσει τους ξεροκέφαλους, αλλά και να  μας εξηγήσουν με τη μεσαιωνική λογική τους: αν όλα είναι καλά και μας φυλάει η Παναγιά, όπως πιστεύουν οι προσκαλούντες ιερείς, τότε γιατί έβαλε τον Τσιόδρα, να μας πει ρητά και κατηγορηματικά πως πρέπει να μείνουμε σπίτια μας αυτό το Πάσχα;;


Αφήστε μια απάντηση