Μεσοποταμία Καστοριάς: Η ζωή στην καραντίνα (video)

Μεσοποταμία Καστοριάς: Η ζωή στην καραντίνα (video)

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της Μεσοποταμίας Καστοριάς φέρνει η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή.

Έχουν περάσει δέκα μέρες από την εφαρμογή  των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιού στην περιφερειακή ενότητα Κατοριάς και της καραντίνας στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας.

Πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι ζουν στα έξι χωριά της Μεσοποταμίας και καλούνται αυτό το διάστημα να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Από τα αστυνομικά μπλόκα περνούν μόνο όσοι έχουν ειδικές άδειες για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στους κατοίκους, αλλά και για την τροφοδοσία τους.

Η ζωή στην καραντίνα κυλάει περίεργα. Οι δρόμοι είναι άδειοι, οι κάτοικοι έχουν θορυβηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ  ήδη υπάρχουν θύματα του κορονοϊού στην περιοχή.
 
Η καθημερινότητα στην απομόνωση έχει τα δικά της προβλήματα. Τρόφιμα και φάρμακα φτάνουν στα σπίτια τους αφού πρώτα έχουν αλλάξει αυτοκίνητο στο μπλόκο. Υπάρχουν εκείνοι που φέρνουν τις προμήθειες στην καραντίνα κι εκείνοι που τις μεταφέρουν στα αποκλεισμένα χωριά.
 
Η ζωή συνεχίζεται, παρά τον αποκλεισμό και τα μικροπροβλήματα που προκύπτουν. Οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας και των εργαζομένων που συχνά υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δέχονται οι αστυνομικοί στα μπλόκα της καραντίνας και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα. Μερικοί φτάνουν σε αυτά μην έχοντας την απαραίτητη άδεια κι έτσι εισπράττουν την άρνηση των αστυνομικών και γυρίζουν πίσω.
Περνούν όσοι μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης ή για επείγοντες λόγους υγείας πρέπει να βγουν από την καραντίνα. Ακόμα και η αλληλογραφία φορτώνεται σε διαφορετικά οχήματα για να περάσει από τα μπλόκα και φαίνεται πως οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την προσωρινή κανονικότητα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Σοφία Ζουζέλ
η

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση