Samsung Galaxy S21: Θα έχουν selfie κάμερα κάτω από την οθόνη;

Samsung Galaxy S21

Η Xiaomi, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα των under-display καμερών, έχει αναφέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τελειοποιήσουν την τεχνολογία στην προκειμένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, φαίνεται ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια διαφωνεί και σύμφωνα με αναφορές τα Samsung Galaxy S21 ενδέχεται να έχουν κάμερα κάτω από την οθόνη.

Θα έχουν όντως under-display κάμερα;

Τα νέα μοιράστηκε με τους χρήστες του διαδικτύου ο γνωστός leaker Ice Universe, ο οποίος δημοσίευσε ένα tweet όπου ανέφερε πώς η εταιρεία σκέφτεται να ενσωματώσει στα Samsung Galaxy S21 την τεχνολογία της under-display κάμερας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια εξετάζει ήδη το αν αξίζει πραγματικά η τεχνολογία, και αν η χρήση της θα προσέφερε κάτι στα smartphones. Επίσης, με δεδομένο ότι συνήθως η εταιρεία επιλέγει τα flagships της για να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες, φαντάζει λογικό το Samsung Galaxy S21 Ultra να έχει under-display κάμερα.

Ποιο είναι το πρόβλημα της τεχνολογίας αυτής

Το βασικότερο πρόβλημα στις κάμερες κάτω από την οθόνη είναι το ίδιο το πάνελ. Όπως εξήγησε η Xiaomi, το φως που φτάνει στον φακό δεν είναι αρκετό, και για όλα φταίει η πυκνότητα του πάνελ. Ωστόσο, η Samsung είναι ο ηγέτης στην κατασκευή πάνελ, οπότε ίσως έχει ή ετοιμάζει μία κατάλληλη οθόνη που θα λύνει το παραπάνω πρόβλημα.

Πηγή

Samsung Galaxy S21: Θα έχουν selfie κάμερα κάτω από την οθόνη;Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος