Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers ανά τον κόσμο για περισσότερο από μια δεκαετία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, ο Chief Technology Officer της BlackBerry, Eric Cornelius, αναφέρει ότι οι χάκερ έχουν την ικανότητα να καλύπτουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν για το hacking και να το εμφανίζονται σαν λογισμικό διαφήμισης με αποτέλεσμα να περνάνε κάτω από τα ραντάρ των ελέγχων.

Αυτή η τακτική δίνει στους χάκερς τη δυνατότητα να αντλούν τεράστιες ποσότητες πολύτιμων δεδομένων από servers που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Linux.

Τα “εργαλεία” των χάκερ δεν είναι καινούργια, αλλά συνήθως παραβλέπονται επειδή οι περισσότερες προσπάθειες στον τομέα των κυβερνοεπιθέσεων επικεντρώνονται σε servers που τρέχουν Windows.

Η BlackBerry σε μια έκθεση 44 σελίδων αναφέρει ότι πέντε ξεχωριστές ομάδες χάκερς που έχουν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνας έχουν “χτυπησει” σε συστήματα Linux για περισσότερο από μια δεκαετία.

Πηγή

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετίαTechblog.gr

Κώστας Βλαχάκης