
Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκε, το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, όπου συναντήθηκε με νοσηλευτές και γιατρούς που μάχονται κατά του κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.
«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης στους εργαζομένους του «Σωτηρία». O πρωθυπουργός παρέδωσε και ένα φορτίο,με υγειονομικό υλικό μέρος της προσφοράς της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργεί η καραντίνα στους πολίτες, και προέτρεψε τον κόσμο να κάνει χρήση της σχετικής τηλεφωνική γραμμής 10306 για ψυχολογική στήριξη.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά. pic.twitter.com/mYNAJYEtAY
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 6, 2020
Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την πρόταση Μόσιαλου για την απόκτηση από την ΕΕ πατεντών για τεστ ανίχνευσης και εμβολίων.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ert.gr
Δήμητρα Λαχουρή
image}