Νίκος Σύψας: Κάθε περιορισμός μετακίνησης είναι καλοδεχούμενος

Για την κρισιμότητα του Απριλίου, ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε τo ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων εντός του Μαΐου.

«Η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας, πιστεύουμε ότι θα έρθει μέσα με τέλος Απριλίου. Ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για την Ελλάδα και το σύστημα υγείας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Εκτίμησε δε, ότι «τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου – αν δεν τα τινάξουμε όλα τώρα στον αέρα – θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ελάφρυνση των μέτρων».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «αν βγάλουμε τον μήνα, θα είναι τα πράγματα πολύ πιο εύκολα ακόμη κι αν έρθει δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο, καθώς πολίτες θα έχουν αντισώματα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων μετακίνησης, ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι «κάθε μετακίνηση είναι πιθανή διασπορά στη φάση που βρισκόμαστε. «Κάθε περιορισμός μετακίνησης είναι καλοδεχούμενος» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του  αριθμού και του χρονικού ορίου των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση