Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την WIND Vision μετά το προβληματικό update της Google

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την WIND Vision

Εχθές Πέμπτη 3 Απριλίου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήαμτα σε χρήστες τηλεοράσεων και tv boxes με Android TV μετά από αναβάθμιση της Google το οποίο επηρέασε αρκετούς PayTV operators παγκοσμίως με προϊόντα βασισμένα σε Android TV της Google, μεταξύ των οποίων και η WIND Vision. Το πρόβλημα διήρκεσε αρκετές ώρες και αποκαταστάθηκε αργά εχθές το βράδυ.

Μετά από αναβάθμιση της υπηρεσίας Chromecast από την Google της 1η Απριλίου εμφανίστηκε μια σειρά από δυσλειτουργίες σε συσκευές από αρκετούς κατασκευαστές με λειτουργικό σύστημα Android TV (τηλεοράσεις, tv boxes). Οι δυσλειτουργίες πιθανότητα οφείλονται σε λάθος παραμετροποίηση των servers της Google που εξυπηρετούν την υπηρεσία Chromecast.

Την επόμενη μέρα 2 Απριλίου επηρεάστηκαν και οι πελάτες της WIND Vision με τους αποκωδικοποιητές τους να μην ανταποκρίνονταν σε καμία εντολή. Σχεδόν άμεσα η Google προχώρησε σε ακύρωση της αναβάθμισης στις την ίδια μέρα το βράδυ και πλέον οι πελάτες οι οποίοι επηρεάστηκαν απλά χρειάζεται να επανεκκινήσουν τον αποκωδικοποιητή τους.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την WIND Vision μετά το προβληματικό update της GoogleTechblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς