Μεγαλώνει ο κατάλογος των δωρεών

Μεγαλώνει ο κατάλογος των δωρεών

Η Ευρωκλινική προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δύο επιπλέον κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πέρα των 8 που έχει ήδη διαθέσει, καθώς και μία πτέρυγα του νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένη, δυναμικότητας 20 κλινών για περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στην αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για όσο διαρκεί η κρίση. Τέλος διαθέτει το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για όλα τα μη λοιμώδη επείγοντα νοσήματα (χειρουργικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά κ.ά.). Ειδικά για τα νευρολογικά επείγοντα περιστατικά, όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης, η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένη Μονάδα Εγκεφαλικών, η οποία εφημερεύει όλο το 24ωρο.

Τη δωρεά, προς το υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ertweb

Αφήστε μια απάντηση