Πώς να μετατρέψεις ένα παλιό laptop σε Chromebook εντελώς δωρεάν

Laptop to Chromebook

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την εμπειρία χρήσης ενός Chromebook δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουμε για νέο υπολογιστή. Μπορούμε απλώς να αξιοποιήσουμε ένα παλίο laptop το οποίο έχουμε και κάθετε ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι.

Τι χρειαζόμαστε

Αρχικά, θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας ένα από τα laptops αυτής της λίστας, ειδάλλως θα πρέπει ο φορητός υπολογιστής που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μοντέλο του 2007 ή νεότερο. Το laptop πρέπει να έχει τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM και 16GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο.

Έπειτα, χρειαζόμαστε ένα USB στικάκι με χωρητικότητα τουλάχιστον 8GB και να κατεβάσουμε από αυτόν τον σύνδεσμο το CloudReady USB Maker που προσφέρει η Neverware, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα στικάκι εγκατάστασης του CloudReady.

Δημιουργία USB εγκατάστασης
  • Αρχικά, βάζουμε το στικάκι στο laptop και τρέχουμε το CloudReady USB Maker. Στο παράθυρο UAC που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο “Yes” ή “Ναι”.

  • Στα επόμενα δύο παράθυρα πατάμε διαδοχικά “Next”.

Laptop to Chromebook

  • Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε σύνδεση με έναν λογαριασμό Google και κάνουμε κλικ στο “Next”.

  • Έπειτα, βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένο το 32-bit ή το 64-bit, ανάλογα τι ταιριάζει στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή που έχει το laptop, και πατάμε “Next”.

Laptop to Chromebook

  • Λίγο πριν το τέλος, επιλέγουμε το USB στικάκι από τη λίστα, αν έχουμε σύνδεση μόνο ένα δεν θα υπάρχει λίστα, και κάνουμε κλικ στο “Next”.

  • Το CloudReady USB Maker θα ξεκινήσει τη διαμόρφωση του USB. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώσει τη διαδικασία θα δούμε το παρακάτω παράθυρο, στο οποίο πατάμε “Finish”.

Laptop to Chromebook

Εγκατάσταση CloudReady
  • Έχοντας συνδεδεμένο το USB στο laptop, πατάμε το κατάλληλο κουμπί ώστε να γίνει boot το περιεχόμενο του. Το κουμπί διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή. Συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα για να δείτε πιο ταιριάζει στην περίπτωση σας.

  • Εφόσον γίνει boot το USB θα δούμε το λογότυπο του CloudReady και μετά από λίγο την ακόλουθη οθόνη στην οποία κάνουμε κλικ στο “Let’s go”.

Laptop to Chromebook

  • Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάτε “Install OS” και στη συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει ο οδηγός εγκατάστασης.

Αναλυτικότερες οδηγίες για τη ρύθμιση του νέου σας Chromebook, μετά την εγκατάσταση, θα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Εσείς θα δοκιμάζατε να μετατρέψετε το παλιό σας laptop σε Chromebook;

Πώς να μετατρέψεις ένα παλιό laptop σε Chromebook εντελώς δωρεάνTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος