Κοροναϊός: Παρατείνεται το λουκέτο στα μαγαζιά – Μέχρι πότε θα είναι κλειστά

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω κοροναϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται.

Ειδικότερα τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται καθημερινά προς την αποτελεσματικότητά τους.

Που παρατείνονται τα μέτρα:

  • Καταστήματα σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου.

*Η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν.

  • Παρατείνονται τα μέτρα στους χώρους λατρείας. Ειδικότερα παρατείνεται η αναστολή Θείων Λειτουργιών στους χώρους λατρείας και με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η μόνη τροποποίησης στη δυνατότητα και διαδικτυακή μετάδοση λειτουργίας.
  • Η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου πως είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες.

«Το Σαββατοκύριακο  είχαν χαλάσει τα υδραυλικά πολλών πολιτών και έπρεπε να πάνε όλοι στα εξοχικά τους για να τα φτιάξουν. Είναι ζήτημα ευθύνης. Δεν μπορώ αυτή τη μεμψιμοιρία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.


Αφήστε μια απάντηση