Huawei P40 και P40 Pro: Πιο φτηνά στην Γερμανία με περισσότερα, πιο φρέσκα δώρα

Techblog.gr

Τα νέα Huawei P40 και P40 Pro κυκλοφορούν στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου και όσοι τα προπαραγγείλετε θα πάρετε δώρο το smartphone P30 Lite για να σας θυμίζει πως είναι το Android με Google Play και να κάνετε σύγκριση για το ποιες εφαρμογές λείπουν από τα νέα P40.

Η τιμή των νέων smartphone της Huawei είναι 1.139 ευρώ για το P40 Pro και 849 ευρώ για το P40 και τις μάθατε πρώτοι εδώ στο Techblog. Στην Γερμανία μαθαίνουμε ότι τα νέα P40 θα κυκλοφορήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα από την Ελλάδα και έρχονται με διαφορετικά, ποιο φρέσκα δώρα και χαμηλότερη τιμή.

Συγκεκριμένα στην Γερμανία όσοι προπαραγγείλουν τα P40 (799 ευρώ) ή P40 Pro (999 ευρώ) θα πάρουν μαζί δύο δώρα, το “φρέσκο” smartwatch Huawei Watch GT2e πακέτο με τα Huawei Freebuds 3.

Η απουσία του Google Play από τα νέα Huawei smartphones

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) είναι η απουσία του γνωστού μας Google Play με συνέπεια όλα τα νέα smartphones P40 δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους, με σκοπό τον απομακρυσμένο έλεγχο ή την άμεση κοινοποίηση του υλικού τους, όπως FUJIFILM Camera Remote, Canon Camera Connect, Canon EOS Remote, Nikon SnapBridge, OLYMPUS Image Share, Sony Imaging Edge Mobile. Αυτές δεν τις βρήκαμε σήμερα στο AppGallery της Huawei όπως αναφέρει το PTTL.gr.

Η Huawei έχει μπει σε ένα αγώνα δρόμου προσέλκυσης developers για να ετοιμάσουν και να διαθέσουν τις εφαρμογές τους στο δικό της application store, το AppGallery ανακοινώνοντας της διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων για events και workshops εκμάθησης των Huawei Mobile Services (HMS), ενώ προσφέρει το 100% των εσόδων που θα προκύψουν από αυτές, στους ίδιους τους developers, σημαντικό δέλεαρ.

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης