Κοροναϊός: Στην Ξάνθη ο 21ος νεκρός

Ένας άνδρας από την Ξάνθη είναι ο 21ος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21ος νεκρός είναι ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη, ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμη η ηλικία του. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα.

Ανακοίνωση για την τραγική είδηση εξέδωσε και το νοσοκομείο της Ξάνθης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σημειώνεται πως στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρία στην ορεινή ζώνη και ένα στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Τι εκτιμούν οι επιστήμονες για το προσεχές διάστημα

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την εξέλιξη του ιού και συνέστησε σε όλους να τηρούν με ευλάβεια τα αυστηρά μέτρα προστασίας.

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης» υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος.

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες συστήνουν σε όλους τους τόνους να συνεχίσουμε να τηρούμε τα όλα τα αυστηρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς η «καραντίνα» είναι το μέτρο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ANT1 πόσο σημαντική είναι η παραμονή μας στο σπίτι για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν μας εφησυχάζουν τα χαμηλά νούμερα, γιατί ξέρουμε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα ανέβει και θα δείξει τα «δόντια» της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι πρέπει «να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σπίτια μας».

Στάθηκε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων απομόνωσης για τις επόμενες 15 μέρες. «Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε», ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

«Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».


Αφήστε μια απάντηση