Επιτυχείς επαναπατρισμοί Ελλήνων – Προσπάθεια απεγκλωβισμού από το Περού (video)

Επιτυχείς επαναπατρισμοί Ελλήνων – Προσπάθεια απεγκλωβισμού από το Περού (video)

Με αυστηρά μέτρα προστασίας, προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού, επαναπατρίζονται δεκάδες Έλληνες που βρίσκονταν στο εξωτερικό. Όσοι έφθασαν από την Ισπανία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνουν για καραντίνα 14 ημερών, ενώ συντονισμένη επιχείριση στήθηκε για την ασφαλή υποδοχή όσων έφθασαν, μέσω Πάτρας, από την Ιταλία.

Στην προβλήτα κατευθύνθηκαν τρία λεωφορεία της πυροσβεστικής, τα οποία μετέφεραν στην Αθήνα και το Αγρίνιο όσους δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Ήταν μία συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού ,της Αστυνομίας, του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Νωρίτερα το πλοίο αποβίβασε 107 άτομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στο ξενοδοχείο Stanley στο κέντρο της Αθήνας μπήκαν σε καραντίνα και θα παραμείνουν για μία εβδομάδα έως 14 ημέρες οι φοιτητές και οι άλλοι Έλληνες που γύρισαν την Κυριακή από την Ισπανία.

Αποκλεισμένοι στο Περού

Στο Περού είναι αποκλεισμένοι 30 Έλληνες, καθώς δεν πρόλαβαν να επαναπατριστούν πριν διακοπούν οι πτήσεις. Οι ίδιοι απευθύνουν έκκληση για την επιστροφή τους και βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαιτούμενες ενέργειες. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 86 κρούσματα.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Πιέρρος Τζανετάκος, Μαρία Μαγκλάρα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση