Σκυλακάκης στο MEGA : Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων όπου χρειαστεί

Αρκετή πρόσθετη ρευστότητα θα έχει η χώρα από την ΕΚΤ -σε σχέση με το παλιό «μαξιλάρι»-, η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα υπολογίζεται γύρω στα 5 με 7 δισ. ευρώ επιπλέον.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, με την πρόσθετη ρευστότητα θα καλυφθούν ζημιές από τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού.

Οπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός, από την εικόνα που έχει, μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή έχουν οι επιχειρήσεις που μειώνεται ο τζίρος τους ειδικά την τελευταία εβδομάδα και ανησυχούν ότι δεν θα είναι μέσα στα μέτρα ενίσχυσης.

Διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία είναι δυναμική και η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς θα πάνε οι επιχειρήσεις αυτές τις επόμενες δέκα ημέρες και η κυβέρνηση θα δει ότι αν κρατάει το φαινόμενο, θα συμπεριληφθούν και αυτές.

Θα υπάρξει εξάλλου ειδική πρόβλεψη και ρυθμίσεις στον τουριστικό κλάδο. Όλα θα τα δούμε όσο θα προχωρά η κρίση, είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Το μεγάλο χτύπημα, ωστόσο, στην οικονομία θα είναι αν δεν έχουμε τουρισμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή εάν δεν υπάρχει επαρκές φάρμακο για τον ιό και μας «επισκεφθεί» ξανά ο κορωνοϊός το Φθινόπωρο, εκτίμησε ο υφυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση