Ιστοσελίδες πορνό χρησιμοποιούν την πανδημία του κορονοϊού για marketing

Techblog.gr

Η πανδημία του κορονοϊου συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της κοινωνίας, ωστόσο οι αναζητήσεις των ιστοσελίδων πορνό έχουν “πάρει φωτιά” το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες 30 ημέρες, στο Pornhub έγιναν 6.877.922 αναζητήσεις σχετικά με τον κορονοϊό. Ειδικά, στις 5 Μαρτίου, έγιναν περίπου 1.5 εκατομμύρια αναζητήσεις για πορνό με θεματικό τον ιό.

Το ίδιο υψηλά ποσοστά αναζήτησης είχαν και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες όπως είναι το xHmaster, στο οποίο οι αναζητήσεις για πορνό που σχετίζεται με τον κορονοϊό αυξήθηκαν ραγδαία. Στις πλατφόρμες τα βίντεο που υπάρχουν με θεματικό τον κορονοϊό ξεπερνάνε τα 300 και ίσως το επόμενο διάστημα αυτό ο αριθμός ανέβει. Πιο συγκεκριμένα, στο Pornhub υπάρχουν 320 βίντεο που στον τίτλο τους υπάρχει η λέξη “coronavirus” ή “COVID-19” ενώ στο xHmaster υπάρχουν ακόμη 13.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Pornhub έδωσε έναν μήνα δωρεάν Premium λογαριασμούς στους πολίτες της Ιταλίας. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και το xHamster προς τα τέλη Φεβρουαρίου, με τις εγγραφές να ξεπερνούν την ικανότητα της εταιρείας να εγκρίνει τους χρήστες. Τέλος, ένα κινεζικό site με πορνογραφικό υλικό, ονόματι Soft on Demand έδωσε στους χρήστες του δωρεάν υλικό απλά και μόνο με την εγγραφή στην ιστοσελίδα, κίνηση η οποία προκάλεσε υψηλή επισκεψιμότητα με αποτέλεμσα το site να πέσει.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης