7 απλές και χρήσιμες συμβουλές εάν δουλεύετε από το σπίτι

Perierga.gr - 7 απλές και χρήσιμες συμβουλές εάν δουλεύετε από το σπίτι

Η απομακρυσμένη εργασία κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα φέρνοντας νέα δεδομένα στην καθημερινότητα όσων εργάζονται από το σπίτι.

Για την ευκολότερη προσαρμογή σε αυτά τα νέα δεδομένα, ακολουθούν μερικές απλές αλλά ταυτόχρονα χρήσιμες συμβουλές, που θα βελτιώσουν τις ώρες που περνάμε σπίτι δουλεύοντας.

Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα
Τις πρώτες μέρες μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να καθυστερήσετε να κοιμηθείτε το βράδυ, ωστόσο είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως ακριβώς όταν πηγαίνατε στη δουλειά σας. Εάν συνηθίζατε να πίνετε καφέ καθώς πηγαίνατε στη δουλειά σας, προτιμήστε να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι σας.

Μη μένετε με τις πιτζάμες
Μέρος αυτής της νέας ρουτίνας θα πρέπει να είναι και το να ντυθείτε. Το να παραμείνετε με τις πιτζάμες είναι μια κακή συνήθεια, εάν δουλεύετε από το σπίτι. Δεν χρειάζεται να φορέσετε κοστούμι και γραβάτα, αλλά το να βγάλετε τις πιτζάμες μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να σας κάνει πιο παραγωγικούς.

Μην δουλεύετε από το κρεβάτι ή από τον καναπέ σας
Ενώ μπορεί να φαντάζει δελεαστικό να κάθεστε στον καναπέ σας ή να μείνετε στο κρεβάτι με το λάπτοπ σας, για όσες ώρες δουλεύετε, μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Αν και μπορεί να φαίνεται άνετο και βολικό, μακροπρόθεσμα αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να επηρεάσει τη στάση του σώματός σας, την πλάτη και τη μέση σας. Για να είστε παραγωγικοί προτιμήστε να εργάζεστε από κάποιο γραφείο ή τραπέζι στο σπίτι κατά προτίμηση κοντά σε παράθυρο ώστε να υπάρχει φως.

Μην ξεχνάτε να κάνετε διάλειμμα
Καθώς δεν υπάρχουν οι κανονισμοί του γραφείου ενδέχεται να ξεχάσετε να κάνετε διάλειμμα, ωστόσο η σημασία του είναι γνωστή ώστε να μη μειωθεί η παραγωγικότητα και η συγκέντρωσή σας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, όπως το Make a Break Please.

Παραμείνετε δραστήριοι
Όση ώρα επιλέξετε να κάνετε διάλειμμα φροντίστε να σηκωθείτε από την καρέκλα σας και να μη συνεχίσετε να βρίσκεστε μπροστά από τον υπολογιστή. Το διάλειμμα σημαίνει να απομακρυνθείτε για κάποια λεπτά από τη θέση σας, να κάνετε μερικές διατάσεις ή κάποιες μικρές και γρήγορες δουλειές του σπιτιού (π.χ. να ποτίσετε τα λουλούδια). Ένα από τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολλά μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα.

Αξιοποιείστε την τεχνολογία
Το ότι δεν δουλεύετε πια από το γραφείο δεν σημαίνει ότι είστε μόνοι. Χάρη στην τεχνολογία, μπορείτε να παραμείνετε «συνδεδεμένοι» με τους συναδέλφους σας, χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης είτε για σημαντικά θέματα της δουλειάς είτε απλώς για να συνομιλήσετε με κάποιον.

Τηρήστε το ωράριό σας
Όποιος έχει ήδη εργαστεί από το σπίτι γνωρίζει ότι αυτή η αρχή είναι θεμελιώδης. Η εργασία από το σπίτι κρύβει τον κίνδυνο να μην είναι ξεκάθαρος ο χρόνος εργασίας και ο προσωπικός σας χρόνος. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βάζετε όριο στις ώρες που εργάζεστε. Μόλις κλείσει το 8ωρο της δουλειάς σας, κλείστε τον υπολογιστή. Υπάρχει πάντα δουλειά που πρέπει να γίνει όσες ώρες κι αν αφιερώνετε. Απολαύστε τον προσωπικό σας χρόνο κι αυτό θα σας βοηθήσει να βγείτε κερδισμένοι και με περισσότερη όρεξη για να δουλέψετε το επόμενο πρωί.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση