Κρίσιμες στιγμές για την έκβαση της μάχης (live)

Κρίσιμες στιγμές για την έκβαση της μάχης (live)

Σε 13 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ακόμη 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας και είχαν υποκείμενα νοσήματα. Τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 495. Σήμερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο νομό Σερρών, μια γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, το οποίο έκλεισε.
Σημειώνεται ότι τα θύματα παγκοσμίως είναι  11.500 και τα κρούσματα πάνω από 287.000. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 35.000 νέα κρούσματα.
Στην Ελλάδα νοσηλεύονται 100 ασθενείς και οι 18 είναι διασωληνωμένοι.

Στην Ελλάδα μέσος όρος ηλικίας των 13 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ήταν τα 76 έτη και οι 12 είχαν υποκείμενα νοσήματα. Κανείς από τους 19 που έχουν πάρει εξιτήριο δεν έχει ανοσία.

Παραμένουμε στις αρχικές μας εκτιμήσεις, αλλά περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με το ρόλο του καπνίσματος, φαίνεται πως οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του «υποδοχέα» δηλαδή περισσότερες «πόρτες» για να προσβληθούν από τον ιό.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην προσέρχονται οι πολίτες στις νοσοκομειακές δομές, που αποτελούν χώρο που μπορεί να γίνει διασπορά του ιού.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας ώστε να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση