Νέα γραμμή βοήθειας από τους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου

Νέα γραμμή βοήθειας από τους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου

Στη λειτουργία νέας γραμμής βοήθειας στο νούμερο 2813-409999, προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η γραμμή θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης, και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Αιτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό:

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο νούμερο 2813-409990, επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όπου οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν καθημερινά και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πενταψήφιο νούμερο στο Μαλεβίζι

Τη λειτουργία πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής δημότη, με αριθμό 15330, έθεσε σε λειτουργία από χθες ο δήμος Μαλεβιζίου, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Η γραμμή δημότη θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων σε τρόφιμα, φάρμακα και πιστοποιητικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά σε:

α) Κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν (πχ ηλικιωμένους και μοναχικά άτομα).

β) Άπορους και οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων σε όλο το εύρος του Δήμου, να ενημερώνουν τη γραμμή δημότη για την εξυπηρέτησή τους. Για το σκοπό αυτό, ενισχύεται το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης