Ολυμπιακός και Γουλβς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς με τη Γουλβς, αν και όποτε διαξαχθεί, άφησε ο Ολυμπιακός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την αγγλική ομάδα στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League, στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «Λύκοι» έχουν σίγουρα το πλεονέκτημα καθώς σκόιραραν εκτός έδρας, αλλά ήταν και πολύ τυχεροί καθώς ισοφάρισαν το εξαιρετικό γκολ του Ελ Εραμπί με «καραμπόλα» στον Μπουχαλάκη, σε μακρινή εκτέλεση φάουλ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ρούμπεν Σεμέδο, που όπως συνέβη με την Άρσεναλ έτσι και με τη Γουλβς θα χάσει τη ρεβάνς, καθώς άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες μόλις από το 28ο λεπτό, όταν είδε την κόκκινη κάρτα του Τουρπέν για ανατροπή του Ζότα εκτός περιοχής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και παρότι δεν είχαν τον κόσμο τους, διατήρησαν μεγάλη κατοχή μπάλας, την κυκλοφορούσαν σωστά και είχαν περιορίσει τη Γουλβς σε παθητικό ρόλο, έχοντας επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία.

Στο 28΄ όμως άλλαξαν οι ισορροπίες, όταν ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Ντιέγκο Ζότα και άφησε τη ομάδα του με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα 2/3 του αγώνα. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54: ο Καμαρά βρήκε έξοχα τον Γκιγιέρμε κι αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Με παίκτη περισσότερο η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο πίεσε και ισοφάρισε στο 67΄, όταν από στημένη φάση ο Νέτο έκανε το αουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλακη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πέτυχε να κρατήσει λίγο την μπάλα, κρατώντας το 1-1.


Αφήστε μια απάντηση