WWF- MOVE 4 NATURE: Το ταξίδι του Πωλ Ευμορφίδη προς το Νεπάλ συνεχίζεται

Μετά από σχεδόν 2 συνεχείς μήνες ταξιδιού, ο Πωλ Ευμορφίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας, έχοντας περάσει από 6 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία) κι έχοντας διανύσει συνολικά περίπου 6.000  χιλιόμετρα με το ξύλινο ποδήλατό του.

Με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα Move for NatureChallenge yourself– Save your planet σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αφύπνιση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και την προστασία των δασών μας, αλλά και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του ταξιδιού του, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το γραφείο του WWF στη Δαδιά (Έβρος) και να ενημερωθεί από κοντά για τις δράσεις προστασίας των ευρωπαϊκώς σπάνιων αρπακτικών που ζουν στην περιοχή, το γραφείο του WWF στην Τουρκία, καθώς και αυτό στη Γεωργία.

Έχοντας καλύψει σχεδόν πολύ παραπάνω από τη μισή απόσταση (6.000 χιλιόμετρα από τα συνολικά 7.500 χιλιόμετρα όλου του ταξιδιού), ο αμέσως επόμενος σταθμός του είναι το Νέο Δελχί, με το Νεπάλ να παραμένει ο τελικός προορισμός του ταξιδιού-άθλου, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Πωλ Ευμορφίδης ξεκίνησε το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι στις 8 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να το ολοκληρώσει περί τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα.

Στην καρδιά αυτού του ιδιαίτερου ταξιδιού κι αυτό που κινητοποιεί τον ίδιο τον Πωλ Ευμορφίδη, είναι ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν που απειλείται.  Γι’ αυτό τον λόγο, επέλεξε μέσα από το ταξίδι του, να στηρίξει το έργο του WWF Ελλάς, ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι, πολύτιμοι προκειμένου η οργάνωση να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για την προστασία των δασών στη χώρα μας. Όσον αφορά τα δάση μας, παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας, συχνές και έντονες καταιγίδες, πλημμύρες, αυξημένες ημέρες καύσωνα και περισσότερες μέγα-πυρκαγιές μαρτυρούν την μεταβολή του κλίματος. Η πιο άμεση και ραγδαία επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στα μεσογειακά δάση αφορά στις δασικές πυρκαγιές.

Το WWF, εδώ και 28χρόνια, μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στην Ελλάδα. Δίνει μια μάχη για να επουλωθούν οι πληγές των δασών μας και να αποτραπούν άλλες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στο μέλλον, αλλά και για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση, με μοναδικό όραμα ένα μέλλον καθαρό και βιώσιμο, όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Η δική σου οικονομική υποστήριξη σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι καταλυτική! Γιατί, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε τα πολύτιμα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Αν το ξύλινο ποδήλατο του Πωλ συμβολίζει τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, η διαδρομή που θα ακολουθήσει έρχεται να μας θυμίσει ότι οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα, καθώς και ότι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στο χέρι μας!

Γι’ αυτό και σε χρειαζόμαστε μαζί μας!

Μπες στο ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την πρωτοβουλία site, μάθε περισσότερα για το ταξίδι του Πωλ Ευμορφίδη, και στήριξε το έργο του WWF Ελλάς ενάντια στις δασικές πυρκαγιές και για την προστασία των δασών της χώρας μας.


Αφήστε μια απάντηση