Μητσοτάκης: “Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας”

Μητσοτάκης: “Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας”

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Πρωθυπουργός την κατάσταση ανακοινώνοντας πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στόχος της πολιτείας είναι να απλωθούν σε βάθος χρόνου τα σοβαρά κρούσματα ώστε να υπάρχει δυνατότητα περίθαλψης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονoϊού.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα αλλά πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Αλλά όπως ξεκαθάρισε, κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε θέση και για το θέμα της Εκκλησίας ζητώντας προσαρμογή στις οδηγίες των επιστημόνων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Τέλος ανέφερε ότι προσβλέπει στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό.

www.ert.gr

Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου