Αποσπάσματα από τους λόγους των επισήμων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

​Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, Ολυμπιονίκης ο ίδιος το 1973, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του λέγοντας «Ευχαριστώ Ελλάδα. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα με την αρχαία παράδοσή της και τη σύγχρ​ονη παρουσία της μας προσφέρει την φιλοξενία της, όπως έγινε και στην εποχή του Πιερ ντε Κουμπερτέν. Μοιραζόμαστε με την Ελλάδα τις αρχές και τα υψηλά ιδανικά του αρχαίου ελληνικού πνεύματος».

Στη συνέχεια έδωσε τα συγχαρητήριά του στους Ιάπωνες για την εξαίρετη προετοιμασία την αποτελεσματικότητα και την υπευθυνότητά της. Η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Ασία μετά από 56 χρόνια. Οι Ιάπωνες θα καλοδεχτούν τους 11.000 αθλητές και την ομάδα των προσφύγων. «Είναι αυτή η ανοικτή αγκαλιά, είπε ο πρόεδρος Μπάχ, η δύναμη της ένωσής μας και η αφοσίωση μας στις ολυμπιακές αρχές. Η Ολυμπιακή κοινότητα θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η ενότητα μας υπερβαίνει όλες τις σκοτεινές δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε ότι «οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια φιλειρηνική διαδικασία που κινείται από τον ανθρωπισμό και τις αξίες της. Σήμερα, είπε, “αναγκαστήκαμε από τις συνθήκες να περιορίσουμε την μεγάλη παρουσία των φίλων μας. Η Άννα Κορακάκη αντιπροσωπεύει την Ελλάδα του ευ αγωνίζεσθαι. Σε λίγο η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει για να πάει στο Τόκυο. Ας ελπίσουμε ότι ο Απόλλων και η φλόγα του θα κάνει λαμπρούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο”.


Αφήστε μια απάντηση