Συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Μαρτίου κατά της καύσης των απορριμμάτων

Συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Μαρτίου κατά της καύσης των απορριμμάτων

Συλλαλητήριο για την καύση των απορριμμάτων διοργανώνουν το Σάββατο 14 Μαρτίου συλλογικότητες της Μαγνησίας και σε σημερινή συνέντευξη Τύπου απηύθηναν κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν μαζικά. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου και θα ακολουθήσει πορεία προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Ολέθρια για τη δημόσια υγεία αν και οικονομική για την τσιμέντοβιομηχανία, χαρακτήρισε την καύση απορριμμάτων ο Γιάννης Χατζηγιάννης από τη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκτάριου. Επισήμανε ότι  η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο είναι συμβολική, καθώς εκεί μεταφέρονται οι ασθενείς από τη ρύπανση και κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική, διότι ενώ η ανακύκλωση στη χώρα μας είναι στο ναδίρ, σχεδιάζει τη δημιουργία επτά εργοστασίων παραγωγής απορριμματογενών καυσίμων.
«Το ζήτημα είναι όχι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και πολιτικό», τόνισε και έκανε λόγο για έγκλημα, πίσω από το οποίο κρύβονται συμφέροντα εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής.
«Πρέπει να κινητοποιηθούμε ξανά δυναμικά σε ταξική βάση για την προστασία της υγείας του λαού», είπε ο Γ. Χατζηγιάννης, που σημείωσε ότι  με την επιτροπή αγώνα πολιτών κατά της καύσης, οι συλλογικότητες αποχώρησαν όταν είδαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνηθεί το τεκμηριωμένο σχέδιο που είχε κατατεθεί, ενώ το συλλαλητήριο αποφασίστηκε «όχι για να προλάβουμε κάποιον», αλλά γιατί οι εξελίξεις τρέχουν, όπως η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Bόλου.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι το εργοστάσιο θα γίνει αν δεν κινητοποιηθούμε και η ενότητα, πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές, πρόκειται να καθορίσει τι θα γίνει στην πόλη.

Στόχος του συντονισμού συλλογικοτήτων είναι να ανοίξει ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης του αγώνα κατά της καύσης με αυτό το συλλαλητήριο τόνισε η Ινώ Γραβάνη μέλος της Λέσχης Εργαζόμενων και Νεολαίας Βόλου ενώ η Ασημίνα Ταλαχούπη για την ΕΑΑΚ  και συλλογικοτήτων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, τόνισε  ότι μεγάλο μέρος των καθηγητών κατεστημένου του Π.Θ. συντάσσεται με τις κατευθύνεις της κυρίαρχης πολιτικής και γίνεται φορέας υλοποίησης επιχειρηματικών συμφερόντων, απολογητής και κοινωνός καταστρεπτικών μεθόδων, όπως η καύση σκουπιδιών. Σε αντίθεση η σπουδάζουσα νεολαία συντάσσεται με το λαό του Βόλου ενάντια στην καύση των απορριμμάτων.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση