Νέα μέτρα ανακοινώνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού-Συντονισμένες δράσεις

Νέα μέτρα ανακοινώνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού-Συντονισμένες δράσεις

Όλα τα όπλα ρίχνει η Πολιτεία στη μάχη κατά του κορονοϊού. Από σήμερα κλείνουν για 14 μέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, αλλά και τα φροντιστήρια. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 89 ενώ 47 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα. Σε ό,τι αφορά στον 66χρονο, που επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους, παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέτρα διευκόλυνσης και στήριξης γονέων και επιχειρήσεων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια για 15 ημέρες λόγω κορονοϊού, αποφασίστηκαν χθες σε διυπουργική σύσκεψη στο οικονομικό επιτελείο.

Η σχετική εγκύκλιος θα δημοσιευτεί σήμερα, ωστόσο από την σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί προκύπτει ότι η πολιτεία θα στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και θα διευκολύνει γονείς που έχουν παιδιά ως 15 ετών, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ άλλων, με επιδότηση του μισθού των εργαζομένων θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν προσωρινά, ενώ θα υπάρξει και ειδική πρόβλεψη για τον επιμερισμό του κόστους των αδειών, ώστε να διευκολυνθούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Στους τρόπους αναπλήρωσης διδακτικών ωρών και ύλης αλλά και στα σχέδια που εξετάζονται εάν χρειαστεί να γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και υπογράμμισε ότι γίνονται συζητήσεις συνεργασίας με τη Δημόσια Τηλεόραση για την προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η υπουργός συμπλήρωσε πως η απόφαση για παράταση ή μη του μέτρου μετά το πέρας των 14 ημερών θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω και τόνισε πως το λουκέτο στα σχολεία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού δεν θα επηρεάσει το σχολικό έτος. Παράλληλα, εξήγησε πως η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Δραστικά μέτρα για την ανάσχεση του ιού-Κλείνουν οι εκπαιδευτικές μονάδες-Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση