Ποινή τριών ετών με διαπραγμάτευση

Ποινή τριών ετών με διαπραγμάτευση

Η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση, που αποσκοπεί στην ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση του κατηγορούμενου, εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έγινε πράξη χθες στην Κρήτη. Ένας 32χρονος που είχε προφυλακιστεί για οπλοφορία και ήταν προφυλακισμένος, αποδέχθηκε την πράξη, του επιβλήθηκε τριετής φυλάκιση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 32χρονος που πιάστηκε με καλάσνικοφ, υποπολυβόλο και δεκάδες σφαίρες, ενώ βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία ήταν κουμπάρος, εμφανίστηκε χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Γιώργο Κοκοσάλη, ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ανατολικής Κρήτης , Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Στον 32χρονο προτάθηκε, για όλα τα αδικήματα, συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών, την οποία η πλευρά του κατηγορούμενου αποδέχτηκε. Το πρακτικό συντάχθηκε και πρέπει να επικυρωθεί εντός πέντε ημερών.

Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη που θα συνεδριάσει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης το πρώτο, για την Κρήτη, πρακτικό της σχετικής διαδικασίας θα επικυρωθεί. Στο μεταξύ με ειδική διάταξη του Εισαγγελέα, ο 32χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης