Ντ. Μπακογιάννη: Η πολιτική του Ερντογάν τού γύρισε μπούμερανγκ (video)

Ντ. Μπακογιάννη: Η πολιτική του Ερντογάν τού γύρισε μπούμερανγκ (video)

Για τις διπλωματικές προσπάθειες σε σχέση με το μεταναστευτικό μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6» η H kaΝτόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι η ΕΕ θα κοιτάξει να επιτύχει μια πιο βελτιωμένη συμφωνία με τον Ερντογάν. «Η ΕΕ θα προσπαθήσει να βρει ένα modus vivendi με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλιώς θα πρέπει να γυρίσει σελίδα» είπε.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο Ερντογάν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρωπή και πως η πολιτική του τού γύρισε μπούμερανγκ, προσθέτοντας ότι ακόμη και η Γερμανία ξεκαθάρισε τη θέση της: ότι δεν εκβιάζεται και ότι χρειάζεται μια νέα συμφωνία

Ο Ερντογάν πήγε με προσδοκίες αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα, είπε η κα Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι έφυγε γιατί ήταν δυσαρεστημένος αλλά άφησε τον Τσαβούσογλου να κάνει τις συζητήσεις με τον Μπορέλ γιατί θέλει να υπάρξει συνεργασία. Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι με έναν προσγειωμένο Ερντογάν η ΕΕ θα μπορέσει να κάνει μια νέα συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι τώρα η Ευρώπη συνειδητοποιεί τον κίνδυνο και πως θα δοκιμάσιε με την Τουρκία τον διάλογο και τη συνεργασία εάν αυτό δεν γίνει τότε θα έρθει η ώρα που θα γυρίσει σελίδα.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου