Κοροναϊός : Άδειες στους γονείς με παιδιά ως 15 ετών μετά το λουκέτο στα σχολεία – Μέτρα για εργαζόμενους

Μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε διυπουργική σύσκεψη μετά και την απόφαση για λουκέτο στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες, γεγονός που «δένει τα χέρια» πολλών εργαζόμενων γονέων.

Ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών Χρήστος Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βρούτσης, αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση εκπόνησαν που διαμορφώνεται στην οικονομία και στην κοινωνία εκπόνησαν τα πρώτα σενάρια διευκολύνσεων για τους γονείς (με τη δυνατότητα τηλεργασίας ή ειδικής άδειας).

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν ότι το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας με λήψη μέτρων, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης αποφάσισαν μέτρα για τη διευκόλυνση εργαζομένων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Η σχετική εγκύκλιος με τα συγκεκριμένα μέτρα θα δημοσιευτεί αύριο, Τετάρτη.

Τα μέτρα που δρομολογούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες τεχνικές ομάδες των συναρμοδίων υπουργείων θα ολοκληρώσουν μέχρι αύριο τις τελικές προτάσεις, προκειμένου να δώσουν εναλλακτικές επιλογές ώστε να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις εργαζόμενων γονέων παιδιών έως 15 ετών: είτε εργάζονται και οι δύο στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, είτε ο ένας στον ιδιωτικό και ο άλλος στο Δημόσιο.

Οι εναλλακτικές λύσεις που συζητήθηκαν και προτείνονται είναι τρεις: χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών λόγω κοροναϊού, ευέλικτο ωράριο αν είναι εφικτό και εξυπηρετεί και δυνατότητα τηλεεργασίας.

Ωστόσο η εξίσωση δεν είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν πολλά οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση