Κλείνουν όλα τα σχολεία και φροντιστήρια (video)

Κλείνουν όλα τα σχολεία και φροντιστήρια (video)

Το κλείσιμο όλων των ιδιωτικών και δημόσιων σχολικών μονάδων για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Κλείνουν από αύριο για 14 ημέρες όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, για προληπτικούς λόγους. Την αναστολή της λειτουργίας του αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοιού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους γονείς των ανηλίκων παιδιών και τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την συλλογική ευθύνη προτρέποντας τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιβολής του μέτρου.

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης θα κλείσουν επίσης. Ο λόγος που αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων είναι το εντυπωσιακό στοιχείο που παρατήρησαν οι επιστήμονες ότι ενώ τα παιδιά έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα φέρουν πολύ υψηλό φορτίο του ιού στο φάρυγγα για πολλές ημέρες, ακόμα και για 10-14 μέρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: Κορονοϊός: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα-Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση