Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους «φαρσέρ» με τις βόμβες στα δικαστήρια

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα διαδοχικά τηλεφωνήματα – φάρσα περί τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που σήκωσαν στο «πόδι» την αστυνομία και προκάλεσαν επί δύο συνεχόμενες μέρες την εκκένωση του κτιρίου.

Οπροϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι «φαρσέρ» και να αποδοθούν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και συνεδριάσεων δικαστηρίων (κατ’ εξακολούθηση), όπως επίσης της απειλής διάπραξης εγκλημάτων.Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, οι διενεργούντες την έρευνα καλούνται να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για τον εντοπισμό των δραστών. Κατά την ίδια εντολή, αναμένεται να εξετάσουν ένα προς ένα τα εκθέματα όλων των ακροατηρίων της Θεσσαλονίκης κατά τα δύο επίμαχα 24ωρα ώστε να διαπιστωθεί εάν τα απειλητικά τηλεφωνήματα συνδέονται με ποινικές υποθέσεις, των οποίων οι κατηγορούμενοι επιδίωξαν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων αποκομίζοντας σχετικό όφελος (ακόμη και την παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων που βρίσκονται στο μέγιστο χρονικό όριο).

Η σημερινή μέρα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, κατά την οποία έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια.

Το πρωί, άγνωστος κάλεσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και απηύθυνε σχετική προειδοποίηση με συνέπεια να  κινητοποιηθούν αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και να εκκενωθεί το κτίριο.

Ύστερα από ενδελεχείς έρευνες, ο συναγερμός έληξε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες ύστερα από τηλεφωνήματα στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «zougla.gr».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση