Μεσσηνία: Μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό

Μεσσηνία: Μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό

Ανοιχτό αφήνει η δημοτική αρχή Καλαμάτας να κλείσουν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και για μία εβδομάδα όλοι οι χώροι πολιτισμού του δήμου καθώς και ν΄αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες γι΄αυτές τις ημέρες εκδηλώσεις.

Μετά από τη χθεσινοβραδινή δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, πρότεινε να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και ο εφοδιασμός με ειδικά αντισηπτικά όλων των Δημοτικών χώρων, εκφράζοντας την πρόθεση να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις του δήμου που έχουν προγραμματιστεί γι΄αυτή την εβδομάδα (μέχρι και την Κυριακή) σε κλειστούς χώρους, όπως το Πνευματικό Κέντρο, το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Η τελική όμως απόφαση αναμένεται θα ληφθεί σε λίγες ώρες, σε διαπαραταξιακή σύσκεψη ενώ το απόγευμα στις 6, στην αίθουσα «Χρηστος Μαλαπάνης» στο ιστορικό δημαρχείο, έχει προγραμματιστεί μια ακόμα συνάντηση με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων στο τουριστικό προϊόν.
Επίσης εντός της ημέρας αναμένεται ν΄ανακοινωθούν από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και δρομολόγηση διαδικασιών απολύμανσης δημοτικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολείων.
Να επισημάνουμε πως μέχρι τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκδήλωση για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των Ολυμπακών του Τόκιο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα γίνει κανονικά την ερχόμενη Πέμπτη.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Με απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, όλα τα σχολεία του δήμου Τριφυλίας, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, παραμένουν κλειστά από σήμερα έως και την Τετάρτη για να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση σε όλα τα κτίρια. Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου Τριφυλίας, συστήνεται στους δημότες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης του ΕΟΔΥ. Οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλέφωνα 2761360720.

Σε απολύμανση όλων των χώρων των σχολείων της περιοχής του προχώρησε από το Σάββατο ο Δήμος Οιχαλίας, για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να προστατεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του o Δήμος Οιχαλίας,

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης και το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη) το πρωί στο διοικητήριο της Καλαμάτας. Η σύσκεψη διοργανωνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και θα λάβει χώρα στις 10 στο αμφιθεάτρο Αλέξανδρος Κουμουνδουρος. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης απο΄όλους τους δήμου του νομού, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ζητήματα δημόσιας υγείας καθως και εκπρόσωποι του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, της εκπαίδευσης και άλλων υπηρεσιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Τα πρώτα συμπτώματα συγκράτησης των κρατήσεων και ακυρώσεων με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον, διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και επισημαίνει πως η χώρα μας τουριστικά παραμένει ανοχύρωτη , με τις συνέπειες να φορτώνονται, στις πλάτες των επαγγελματιών που μόνοι τους και πάλι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Στην ανακοίνωσή της πάντως η Ενωση Ξενοδόχων δινει αναλυτικές οδηγίες για το πώς οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, μικρότερες ή μεγαλύτερες είναι δυνατό να καταστουν virus-resistant.

www.ert.gr

Μαρία Τομαρά