Ηράκλειο: Στο εδώλιο 35χρονος για τον βιασμό των ανήλικων ανιψιών του

Ηράκλειο: Στο εδώλιο 35χρονος για τον βιασμό των ανήλικων ανιψιών του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει για να δικαστεί, σε δεύτερο βαθμό την προσεχή Τετάρτη 11 Μαρτίου, ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε βιάσει τις ανήλικες ανιψιές του πριν από περίπου 10 χρόνια.

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών, ωστόσο άσκησε έφεση. Στην έφεση του 35χρονου δε χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 35χρονος κατηγορείται για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα 12 και με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη της ηλικίας του, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος φέρεται να βίαζε την ανήλικη ανιψιά του για διάστημα περίπου τριών ετών ενώ φέρεται να είχε βιάσει τουλάχιστον μία φορά και μια άλλη ανήλικη ανιψιά του, ηλικίας περίπου 10 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος είχε ασκήσει σωματική και λεκτική βία στη μικρή απειλώντας την ότι «θα σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς της και θα της κάνει μεγάλο κακό».

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου