ΣΥΡΙΖΑ: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν

ΣΥΡΙΖΑ: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν

Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, «για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου, Αλέξη Χαρίτση.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης αναφέρει: «Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη».

Φωτιά σε ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε πληροφορίες και υλικό που αποδυκνείει ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από Αυστρία και Γερμανία βρίσκονται στο νησί. Μάλιστα πριν από δύο μέρες προκαλεσαν επεισόδια στην αγορά, ενώ ερευνάται και η παρουσία τους στην περιοχή που βρίσκεται η ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family, λίγο πριν ξεσπάσει χθες φωτιά στις εγκαταστάσεις της, στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Οι αιτίες της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η δομή που λειτουργούσε υπό την εποπτεία του Ελβετικού Σταυρού, προσέφερε απασχόληση και πολλές δραστηριότητες καθημερινά σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ενώ λειτουργούσε και χώρος μάθησης.

Η καταστροφή δεν ήταν ολοκληρωτική τα μέλη της ΜΚΟ έχουν αναρτήσει πανό που λένε ότι θα ξαναχτίσουν το σχολείο από την αρχή.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ-Λέσβος: Χ. Γιαννοπούλου

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα