Μια διαφορετική ” Ημέρα Γυναίκας” από το ” Κανείς Μόνος”

Με την παρουσία πλήθους εθελοντριών και εθελοντών του κοινωνικού δικτύου «Κανείς Μόνος», που ανέλαβε την πρωτοβουλία από κοινού με την βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και το Εργαστήρι Ζωής-Τμήμα Εικαστικών του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρωτότυπη δράση στην πόλη της Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Η πρωτοβουλία αφορούσε παρέμβαση αισθητικής ανάπλασης και αναμόρφωσης στην ¨πλατεία Γιάννη Πατέρα¨, που βρίσκεται μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου και Υψηλάντου, στη συνοικία του Αγ Κωνσταντίνου .

Η συγκεκριμένη δράση, «υιοθέτησε» και αναμόρφωσε την πλατεία στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στην είσοδο και έξοδό της, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, να εκφράσει σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον, να εκφράσει φροντίδα και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πόλη, αναδεικνύοντας την ευαισθησία, την καλαισθησία αλλά και την φροντίδα, που ταυτίζονται κυρίως με την ιδιοσυγκρασία και τη φύση της Γυναίκας.

Η δράση αφορούσε στην τοποθέτηση λουλουδιών, αναμόρφωση των παρτεριών, βάψιμο και λουστράρισμα των ξύλινων επιφανειών, δημιουργία βραχόκηπου με την παράλληλη αναδημιουργία του χώρου με γλάστρες, τοποθέτηση διακοσμητικών εξωτερικού χώρου κλπ .

Οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες και παιδιά, πραγματοποίησαν στον χώρο όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Τα παιδιά του Εικαστικού Τμήματος του Εργαστηρίου Ζωής, έφτιαξαν στο χώρο τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες, ενώ συμμετείχαν στη δράση και εκπαιδεύτηκαν στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή

Η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ Ευαγγελία Λιακούλη, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, στα πλαίσια του χαιρετισμού της , τόνισε:

« Σήμερα φτιάξαμε στην πόλη μας μια μεγάλη, υπέροχη συντροφιά. Οι γυναίκες του Δικτύου «Κανείς Μόνος» , με τη βοήθεια των ανδρών και με την ξεχωριστή παρουσία των παιδιών, δίνουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα συνέργειας και δημιουργίας. Παρεμβαίνουμε στην πόλη, την αλλάζουμε και μαζί αλλάζουμε την ζωή μας. Συμμετέχουμε στα κοινά φροντίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους και αναλαμβάνουμε την προσωπική κοινωνική μας ευθύνη. Η Ημέρα της Γυναίκας, που πάντα σηματοδοτεί αγώνες για την πρόοδο και την εξέλιξη των κοινωνιών, αποτελεί για μας μια λαμπρή ευκαιρία να μιλήσουμε φέτος για τους κοινωνικούς αγώνες, για την αντίσταση στην αλλοτρίωση και την μιζέρια, για την αντίσταση στην παθογένεια του συστήματος. Σήμερα οι γυναίκες είμαστε, περισσότερο από ποτέ, υποχρεωμένες να ανοίξουμε την κοινωνία, να καταργήσουμε τα προσχήματα, να ενώσουμε όλα τα κομμάτια της. Οι άνθρωποι της πολιτικής να πετάξουμε τα ταγιέρ και τις γραβάτες και να ασχοληθούμε με την πραγματική ζωή . Γιατί αν η πολιτική δεν αφορά την πραγματική ζωή, τότε δεν έχει λόγο να υπάρχει» κατέληξε η βουλευτής, ευχαριστώντας θερμά το δήμο Λάρισας για τη στήριξη της εκδήλωσης και όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης που αγκάλιασαν το εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στη δράση, στα πλαίσια του χαιρετισμού του τόνισε:

“Θέλω να συγχαρώ θερμά το δίκτυο «Κανείς Μόνος» και τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, που μας εντυπωσιάζουν με τη δράση τους. Σήμερα πραγματοποιείται στην πόλη μια σπουδαία δράση , η οποία εύχομαι να βρει μιμητές παντού. Ο δήμος Λαρισαίων παρεμβαίνει σε πολλές περιοχές με σπουδαίο έργο, αλλά απαιτείται και η στήριξη των πολιτών και οι πρωτοβουλίες των εθελοντών, για να φτιάξουμε και να συντηρήσουμε την όμορφη πόλη . Απόλαυσα το έργο που έγινε σ’αυτή την πλατεία και την καλαισθησία των διοργανωτών. Ταυτίζεται με την Ημέρα της Γυναίκας και δίνει ένα σημαντικό μήνυμα για την ομορφιά σε συνδυασμό με την ουσία, με την πόλη και τον εθελοντισμό. Είμαστε δίπλα σε όλες αυτές τις δράσεις και τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες»

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ Ρένα Καραλαριώτου στο χαιρετισμό της τόνισε: «Είμαι σήμερα εδώ για να στηρίξω την πρωτοβουλία του δικτύου «Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Λάρισας Λίτσας Λιακούλη. Αποδεικνύεται ότι μετά το μεγάλο της έργο στον ΟΚΑΝΑ , τώρα δημιουργεί νέες παρεμβάσεις με σοβαρό αντίκτυπο στην πόλη. Τόσοι εθελοντές και τόσα παιδιά, αναμορφώνουν μια πλατεία και δίνουν δυνατό μήνυμα σε όλους μας για τον κοινωνικό εταιρισμό και την συλλογική προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους. Το μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας, μέσα από τη δράσης είναι πολύ σημαντικό, καθώς ενώνεται με τη δύναμη του αγώνα και της δράσης που πάντα ταυτίζονταν με το πρόσωπο της γυναίκας» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο εκπρόσωπος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Βασίλης Σίμος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κλπ

Την εκδήλωση στήριξαν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της πόλης : Όμιλος « ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Α.Ε.», ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΡΟΥ Α.Ε. , Νίκος Γρίβας, «CHROMAPRINT» , Ελένη Μόρα «ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ», ΚΑΨΙΩΧΑΣ cattering, AEΛ CITY STORE –Καρέλιας, Ανδρέας Γκέτσης, ΦΩΤΟ Βάσω Πασχάλη/Σπύρος Τσαντόπουλος

Στο πέρας της εκδήλωσης, παραδόθηκε η πλατεία από τους εθελοντές στο Δήμαρχο, με ανάρτηση πινακίδας στην πλατεία με το μήνυμα «Αλλάζω την πόλη μου, Αλλάζω τη ζωή μου.. Συμμετέχω! Κανείς Μόνος»


Αφήστε μια απάντηση