ΕΟΔΥ: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού (video)

ΕΟΔΥ: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού (video)

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19, ήπιας συμπτωματολογίας ανακοίνωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας.

Στα 45 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Από τα 14, τα 11 ανήκουν στο γκρουπ των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και τρία από επαφές τους.

Να σημειωθεί ότι ο 66χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής είναι  διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης την παράταση για δύο εβδομάδες των έκτακτων μέτρων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, καθώς και την αναστολή όλων των οργανωμένων εκδρομών στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές.

Επίσης παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Παράλληλα συνέστησε προς κάθε κατεύθυνση ψυχραιμία και σοβαρότητα. «Η επιδημία του φόβου χειρότερη από τον κορονοϊό», τόνισε.

Άλλο ένα γκρουπ 51 ατόμων από το Κατί Ιωαννίνων που πήγε εκδρομή στους Αγίους Τόπους επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα. Και τα 51 άτομα θα τεθούν υπό περιορισμό όπως ορίζουν τα νέα μέτρα. Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει ύποπτο σύμπτωμα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση