«Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Κι αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. Και μετά υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές. Πρέπει να τους εμπιστευόμαστε όλους, να υπάρχει αφοσίωση και φυσικά να μην υπάρχουν fake news» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Βασίλης Κικίλιας, μετά το νέο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη-μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της Ε.Ε. VASSILIS KIKILIAS Τοποθέτηση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ Στις δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως πρότεινε ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών- μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, «η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα». VASSILIS KIKILIAS Δηλώσεις Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ Ερωτηθείς για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό διάθεσης μασκών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ο υπουργός απάντησε πως βλέπει «τεράστια αλληλεγγύη, οι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι σε κοινές δράσεις για κοινές προμήθειες στην περίπτωσή μας. Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα εθνικά μέτρα, αλλά αυτό που είδαμε σήμερα ήταν τις προσπάθειες από την Επιτροπή, το ECDC, τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ κ. Kluge που ήταν εκεί για να να καταλήξουν σε κοινές δράσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος: η αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν τέτοια θέματα δημόσιας υγείας» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Κι αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. Και μετά υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές. Πρέπει να τους εμπιστευόμαστε όλους, να υπάρχει αφοσίωση και φυσικά να μην υπάρχουν fake news» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Βασίλης Κικίλιας, μετά το νέο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη-μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της Ε.Ε.

VASSILIS KIKILIAS

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως πρότεινε ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών- μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, «η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα».

VASSILIS KIKILIAS

Ερωτηθείς για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό διάθεσης μασκών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ο υπουργός απάντησε πως βλέπει «τεράστια αλληλεγγύη, οι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι σε κοινές δράσεις για κοινές προμήθειες στην περίπτωσή μας. Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα εθνικά μέτρα, αλλά αυτό που είδαμε σήμερα ήταν τις προσπάθειες από την Επιτροπή, το ECDC, τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ κ. Kluge που ήταν εκεί για να να καταλήξουν σε κοινές δράσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος: η αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν τέτοια θέματα δημόσιας υγείας» είπε ο κ. Κικίλιας.


Αφήστε μια απάντηση