Άγγελος Διγκόζης: «Φέτος η άνοδος αλλά κρατάμε τα πανηγύρια για τη… Σούπερ Λίγκ»

Άγγελος Διγκόζης: «Φέτος η άνοδος αλλά κρατάμε τα πανηγύρια για τη… Σούπερ Λίγκ»

Είναι ο προπονητής που οδήγησε τον Πανσερραϊκό στην κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ εθνικής κατηγορίας σφραγίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.

Με τον  Άγγελο Διγκόζη στο τιμόνι τους, τα  «λιοντάρια» είναι αήττητα προσφέροντας γκολ και θέαμα σε κάθε παιχνίδι τους. Ο 46χρονος προπονητής μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την εκπληκτική πορεία και τα επιτεύγματα της ομάδας του τη φετινή περίοδο.

Ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

–Αν το περίμενε όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκου ότι η ομάδα τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος  θα σφράγιζε την πρωτιά στον όμιλο:

«Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι ο Πανσερραϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Επειδή όμως κάνουμε αυτή τη δουλειά, οφείλουμε να γνωρίζουμε τουλάχιστον τις περισσότερες ομάδες που παίζουν στις κατηγορίες, το έμψυχο υλικό και τους αντιπάλους. Ο Πανσερραϊκός είναι τυχερός που έχει στο ρόστερ του πολλούς πιτσιρικάδες οι οποίοι είναι και πολύ καλοί παίκτες κι έχει έξι επτά έμπειρους που τα παιδιά πραγματικά δίνουν και τη ψυχή τους για την ομάδα. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για την ομάδα του Πανσερραϊκού».

-Για την καλή οργάνωση της ομάδας από το καλοκαίρι που έβαλε τις βάσεις για τη φετινή πορεία:

«Σίγουρα, εγώ το καλοκαίρι δεν ήμουν στην ομάδα αλλά νομίζω ότι έγινε καλός προγραμματισμός. Το θέμα είναι ότι ο Πανσερραϊκός  είχε τότε πέντε με έξι έμπειρους ποδοσφαιριστές, το  Ιανουάριο προστέθηκαν ο Μάικλ Ολαϊτάν και ο Σουλεϊμάν Όμο, οι οποίοι βοήθησαν να ανέβει επίπεδο η ομάδα αλλά οι επιλογές που έγιναν, κυρίως στους πιτσιρικάδες, νομίζω ότι είναι κατά 99% επιτυχημένες».

-Για το μυστικό της ομάδας που εξασφάλισε τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και παραμένει αήττητη:

«Σίγουρα ήταν η όρεξη από τα παιδιά για διάκριση. Το μυστικό ήταν η υπομονή, η πολλή δουλειά, το ότι μετά από νίκες με μεγάλα σκορ και ωραίο ποδόσφαιρο τα μυαλά όλων στην ομάδα δεν πήραν αέρα γιατί γνωρίζαμε και γνωρίζουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και το τι πρέπει να κάνουμε, γνωρίζαμε ότι και να βγούμε πρώτοι ή και να κερδίσουμε ένα παιχνίδι με πέντε κι έξι μηδέν δεν έγινε και κάτι, είτε 1-0, είτε 5-0 τρεις βαθμούς παίρνεις ως ομάδα, γνωρίζαμε τον πρώτο στόχο που τον καταφέραμε και για αυτό δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί για τον Πανσερραϊκό, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους στα γραφεία, το τεχνικό τιμ, τον φροντιστή και τους φιλάθλους που έχουν ταξιδέψει μαζί μας σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και μας έχουν βοηθήσει σε όλο το πρωτάθλημα.  Όλοι αξίζουν συγχαρητήρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα στα αποδυτήρια υπήρχε οικογενειακό κλίμα και πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές».

-Για το πόσο δύσκολο είναι να συνυπάρξουν σε μια ομάδα παίκτες έμπειροι, γνωστά ονόματα με νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Για αυτό πραγματικά με βοηθήσανε πάρα πολύ οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, ο Γκούρτσας, ο Γεωργιάδης, ο Καλί γιατί κάποια στιγμή και ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Συρίλ δεν έπαιξαν, παρόλα αυτά όμως με την εμπειρία τους και με την αγάπη που δείχνουνε για την ομάδα βοηθήσανε για να έχουμε ομαλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Είναι πολύ σημαντικό να έχει ο προπονητής τέτοιους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι είμαι τυχερός».

-Για την επιτυχία της διοίκησης να φέρει αυτούς τους παίκτες στις Σέρρες γιατί θα μπορούσαν να παίζουν σε ανώτερες κατηγορίες:

«Φυσικά 100%, νομίζω ότι και ο Συρίλ και ο Γεωργιάδης και ο Γκούρτσας και ο Τσιμίκας και ο Ζέρης και ο Πτηνόπουλος, αυτά τα παιδιά που είναι από τους πιο έμπειρους με πολύ μεγάλη ευκολία θα μπορούσαν να παίζουν τουλάχιστον στη Σούπερ Λιγκ 2».

-Για τα εκπληκτικά στατιστικά του Πανσερραϊκού (καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα, άμυνα και αήττητος):

«Σίγουρα αυτό που έχουμε καταφέρει πραγματικά είναι αξιοσημείωτο. Το να παίζεις πολύ ωραίο ποδόσφαιρο σε πολλά παιχνίδια γιατί η ομάδα έκανε καταπληκτικά παιχνίδια, τα παιδιά πέτυχαν πολύ όμορφα γκολ και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια όλοι. Αυτό που κοιτάμε εμείς πραγματικά, τουλάχιστον από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ομάδα, είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές, να παίζουν οι καλύτεροι και να μην αδικώ κανέναν, που αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει σε μεγάλο βαθμό αλλά κοιτάζω να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει αυτό και μέσα από την καθημερινή δουλειά, μέσα από αναλύσεις αντιπάλων και της δικής μας ομάδας, τα παιδιά γινόντουσαν κάθε μέρα και καλύτερα, βελτιωνόντουσαν και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Και βέβαια, σίγουρα η διοίκηση αξίζει συγχαρητήρια, όχι μόνο για το φετινό καλοκαίρι αλλά γιατί από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τα παιδιά την ομάδα ότι έχουν πει, κάθε μέρα που περνάει το υλοποιούνε κι εύχομαι και πιστεύω να φτάσουν στο στόχο που έχουν θέσει ως διοίκηση και ως ομάδα. Νομίζω ότι αυτό που έκανε και κάνει η διοίκηση αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι αν δεις τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό κι όχι μόνο στην Ελλάδα δύσκολα συναντάς κάτι τέτοιο. Πολύ σημαντικό είναι ότι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές βοηθάνε αυτά τα παιδιά».

Για τους συνεργάτες του, Γιάννη Γκιόκα και Άρη Καραμπέτσιο:

«Νομίζω ότι τα παιδιά όχι μόνο βοηθάνε πάρα πολύ, δίνουν και το κάτι παραπάνω στην ομάδα για να έχουμε αυτές τις επιτυχίες. Για τον Γιάννη Γκιόκα έχω ξαναπεί ότι με βοηθάει πάρα μα πάρα πάρα πολύ, είναι πολύ πιο έμπειρος από εμένα γιατί έχει κάνει βοηθός προπονητή και γυμναστής σε ομάδες Σούπερ Λιγκ. Έχουμε πολύ καλή χημεία και με τα δύο παιδιά και βγαίνει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα»

-Για το τι άλλαξε στην ομάδα όταν ανέλαβε:

«Αλλάξαμε καταρχήν τη διάταξη της ομάδας. Το άλλο ήταν ότι έπρεπε να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουνε ότι είμαστε Πανσερραϊκός κι εμείς πρέπει να κρίνουμε τα αποτελέσματα και τη ροή του παιχνιδιού. Δηλαδή, σε κάθε παιχνίδι εμείς πρέπει να καθορίζουμε το πώς θα πάει ο αγώνας. Το αποτέλεσμα πρέπει να εξαρτάται μόνο από εμάς. Από κανέναν άλλο. Ήρθαν και κάποια παιδιά που δεν έπαιζαν όπως ήταν ο Γιανναράκης, όπως ήταν ο Πολύζος, που για να τοποθετηθώ δημόσια  εύχομαι να του βγει σε καλό αλλά έκανε λάθος που έφυγε από την ομάδα μας, μπήκε ο Στέργιος Τσιμίκας, ο Στέφανος Πέτρου που ήταν ο άτυχος της χρονιάς και τραυματίστηκε και νομίζω όλο αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές και με πολλή δουλειά, με το κεφάλι κάτω και υπομονή φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

-Για τις καλές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η διοίκηση στην ομάδα:
«Θα το ξαναπώ και πάλι, το οργανωτικό κομμάτι στον Πανσερραϊκό με άριστα το δέκα βαθμολογείται με 9,9. Πραγματικά από την ομάδα δεν λείπει τίποτα. Δυσκολεύομαι να βρω κάποια ομάδα που να έχει αυτές τις συνθήκες, να έχει δικό της λεωφορείο, αν χρειαστεί διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και τόσα άλλα».

-Για τον κόσμο της ομάδας που ακόμα δεν έχει δείξει τη δυναμική του με μεγάλη παρουσία του στις εξέδρες του Δημοτικού γηπέδου Σερρών. Η πορεία του Πανσερραϊκού είναι δυσανάλογη με την προσέλευση του κόσμου με εξαίρεση τους οργανωμένους:

«Πραγματικά αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί γιατί τα παιδιά μέσα στο γήπεδο έπαιξαν εκπληκτικά παιχνίδια πετυχαίνοντας πολλά γκολ στους περισσότερες αγώνες. Σίγουρα περιμέναμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Εύχομαι και πιστεύω ο κόσμος να βλέπει και να διαβάζει καθημερινά για τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, στα μπαράζ να ενισχύσει πάρα πολύ την ομάδα και με τη δύναμη του να μας βοηθήσει να γίνει λίγο πιο εύκολο το έργο μας για να αλλάξουμε κατηγορία. Νομίζω ότι πλέον από αυτήν την Κυριακή, στο παιχνίδι με την ομάδα της Χρυσούπολης, ο κόσμος να αρχίσει να έρχεται στο γήπεδο για να επιβραβεύσει την προσπάθεια όλης της ομάδας τα δύο αυτά χρόνια. Ο κόσμος με το χειροκρότημα του να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής αλλά να είμαστε ακόμα καλύτερα ψυχολογικά για τα παιχνίδια μπαράζ. Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό που κάνουν τα παιδιά στο γήπεδο».

-Για τον προγραμματισμό και το στόχο της ομάδας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ:

«Αυτά τα τρία παιχνίδια που μας έχουν απομείνει και κάποια φιλικά που θα δώσουμε η ομάδα τα βλέπει σαν προετοιμασία για να πάμε στα μπαράζ. Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να πάμε στα μπαράζ».

Για το που θα κριθούν τα μπαράζ:

«Νομίζω ότι και οι οχτώ ομάδες, αν εξαιρέσουμε σε ένα δύο ομίλους που δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, και ο Πιερικός και η Ρόδος και ο Αλμωπός Αριδαίας, είναι ομάδες με καλά ρόστερ. Χωρίς όμως να θέλω να προσβάλλω τις άλλες επτά ομάδες, εμείς είμαστε Πανσερραϊκός και ότι κάναμε μέχρι σήμερα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα παιχνίδια στα μπαράζ. Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές, από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, είναι ότι όταν τελειώνει ένα παιχνίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εμείς πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έχουμε κάνει τα ενενήντα λεπτά του αγώνα. Αυτό θα κάνουμε και νομίζω ότι τα παιδιά θα υπερβάλουν και εαυτούς για να αλλάξει η ομάδα κατηγορία».

-Για το αν είναι ο πρώτος τίτλος για τον προπονητή Άγγελο Διγκόζη:

«Ολοκληρωμένος είναι ο πρώτος τίτλος γιατί στα Τρίκαλα παραιτήθηκα έξι αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα κι έφυγα γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα ανάμεσα στη διοίκηση και στον μεγαλομέτοχο και στην Κέρκυρα ήμουν 12 αγωνιστικές και όταν απολύθηκα ήμασταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τη 2η θέση και η ομάδα βγήκε κατηγορία»

-Αν ο «Θεός του ποδοσφαίρου» του το χρωστούσε:
«Νομίζω πως ναι. Αυτό λέω και στους ποδοσφαιριστές, όταν δουλεύεις, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όταν το κάνεις με πολύ αγάπη και πάθος,  το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα σε επιβραβεύσει. Εγώ είμαι τυχερός που επέλεξαν οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού να πάρουν εμένα στην ομάδα και ήμουν και τυχερός που βρήκα και αυτές τις συνθήκες, βρήκα αυτούς τους ποδοσφαιριστές και κάναμε αυτήν την επιτυχία. Αυτήν την επιτυχία εντός εισαγωγικών γιατί για μένα επιτυχία θα είναι όταν η ομάδα θα πάει στη Σούπερ Λιγκ 1. Η επιτυχία είναι να αλλάξουμε κατηγορία χωρίς πανηγυρισμούς και οτιδήποτε. Γιατί δεν σταματώ να λέω ότι είμαστε στον Πανσερραϊκό και ο Πανσερραϊκός δεν ανήκει ούτε στη Football league, ούτε στη Σούπερ Λιγκ 2, ανήκει στη Σούπερ Λιγκ 1».

 

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης
image}

Αφήστε μια απάντηση