Συνάντηση για τους δήμους της Κρήτης

Συνάντηση για τους δήμους της Κρήτης

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τους δήμους του νησιού.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ΟΤΑ με προσωπικό προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ ο υπουργός εσωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΕΔ ότι στο σημερινό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή, θα επεκταθεί η δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις και με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Για το θέμα της συνέχισης των έργων του προγράμματος «Φιλόδημος» ο πρόεδρος της ΠΕΔ έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι αυτά θα συνεχιστούν κανονικά και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση που δρομολογεί το Υπουργείο.

Επίσης συζητήθηκε το προσφυγικό, όπου ο Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Κρήτης.

Τέλος συμφώνησαν ότι το προσεχές διάστημα αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθούν τα κοινωνικά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την Κρήτη.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση