Apple: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Find My app για να παρακολουθεί φυγάδες

Techblog.gr

Apple iPad Find My Police

Η αστυνομία της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, χρησιμοποίησε την εφαρμογή Find My της Apple για να καταδιώξει δύο δράστες. Η εφαρμογή ήταν εγκατεστημένη στο iPad το οποίο έκλεψαν και οι αστυνομικοί τη χρησιμοποίησαν για τον εντοπισμό τους.

Τους εντόπισαν γιατί αρνούνταν να εγκαταλείψουν το iPad

Σύμφωνα με τη The Sydney Morning Herald, στις 4 Φεβρουαρίου οι δύο φυγάδες εισέβαλαν σε ένα σπίτι και έκλεψαν το Apple iPad. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους, έκλεψαν ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για να ξεφύγουν.

Αρχικά, η αστυνομία εντόπισε τους δράστες μέσω του κλεμμένου αυτοκινήτου. Ωστόσο, όταν οι δράστες ανακάλυψαν ότι τους είχαν εντοπίσει εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο έξω από ένα ξενοδοχείο. Έτσι, οι αστυνομικοί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο εντοπισμού του Apple iPad. Παρά το γεγονός ότι οι δύο φυγάδες άλλαξαν αυτοκίνητο, διατήρησαν στην κατοχή τους το iPad.

Αφήνοντας στην άκρη τις λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό της καταδίωξης, διαπιστώνουμε ότι εάν οι δράστες δεν είχαν μαζί τους το Apple iPad και οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Find My, ίσως είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. Μέχρι τώρα παραμένει άγνωστο γιατί οι δράστες δεν εγκατέλειψαν ποτέ το iPad.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη εφαρμογή για να εντοπίσει εγκληματίες. Κατά καιρούς δημοσιεύονται αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος