Τα προβλήματα των λιμενικών σε συνάντηση της ΕΠΛΣ με Αθ. Ζλατούδη

Τα προβλήματα των λιμενικών σε συνάντηση της ΕΠΛΣ με Αθ. Ζλατούδη

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδος συναντήθηκε στη Σκιάθο με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Β.Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και συζήτησαν   τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί που υπηρετούν στις Β.Σποράδες και οι προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών διαμονής και εργασίας στα νησιά.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα αύξησης των οργανικών θέσεων στο νησί της Αλοννήσου καθώς μετά τη λειτουργία του πρώτου υποβρυχίου μουσείο θα αυξηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες τόσο σε μέσα όσο και προσωπικό.

Για τον ίδιο λόγο (υποβρύχιο Μουσείο) αλλά και για τις αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις συζητήθηκε και η αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων στο Λ/Τ Αμαλιάπολης.

Ο κ. Ζλατούδης υποσχέθηκε να στηρίξει το αίτημα της στελέχωσης της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου καθώς η λειτουργία της υπηρεσίας θα ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής ενώ θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης σε Πήλιο και Β.Σποράδες.

Επίσης δεσμεύτηκε να αναλάβει το προσεχές χρονικό διάστημα την πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση των Δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου με την Ένωση παρουσία και του ίδιου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υφίστανται αλλά και να δοθούν παροχές υπέρ των λιμενικών.

Η ΕΠΛΣ θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς σε κάθε περιοχή αρμοδιότητας μας προκειμένου οι συνάδελφοι να αποκτήσουν ένα επίπεδο παροχών ανάλογο της προσφοράς τους

 

www.ert.gr

ertweb