Μαθήματα ανθρωπιάς στον Έβρο – Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό προσφύγων

(Φωτογραφία αρχείου)

Κόντρα σε αυτόκλητους συνοριοφύλακες, πολίτες με καραμπίνες και αγροτικά οχήματα που πιάνουν πρόσφυγες και τους παραδίδουν στην αστυνομία, καθώς και στην εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει ο τουρκικός Τύπος, κάποιοι δείχνουν έμπρακτα ότι υπάρχει φιλότιμο και ανθρωπιά

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παραδίδουν κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι στέκονται στο πλάι προσφύγων και μεταναστών που ζουν το δικό τους προσωπικό δράμα.

Κόντρα σε αυτόκλητους συνοριοφύλακες, πολίτες με καραμπίνες και αγροτικά οχήματα που πιάνουν πρόσφυγες και τους παραδίδουν στην αστυνομία, καθώς και στην εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει ο τουρκικός Τύπος, κάποιοι δείχνουν έμπρακτα ότι υπάρχει φιλότιμο και ανθρωπιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κατοίκων των Φερών που έτειναν χείρα βοηθείας σε πρόσφυγες και ζέσταναν γάλα για να πιει παιδί το παιδί τους.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα xronos.gr η οποία δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, οι έλληνες ακρίτες προφυλάσσουν μεν τα σύνορα αλλά δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους.

Δείτε το βίντεο


Αφήστε μια απάντηση